Gázbevezetés és szolgáltatás bővítése

0001.01.01

Hálózati kapacitás igény bejelentése

Amennyiben Ön be szeretne lépni a gázszolgáltatásba vagy meglévő gázfogyasztását szeretné bővíteni kérjük, szíveskedjék kitölteni az alábbi űrlapot:

hálózati kapacitás igénylőlap - lakossági felhasználó esetén
hálózati kapacitás igénylőlap - nem lakossági felhasználó esetén

Az ügyintézés menete
Az igénybejelentés regisztrálásától számított 8 napon belül "Ajánlat"-ot és elosztói csatlakozási szerződés tervezetet küldünk az igénylő részére, amelyek tartalmazzák a hálózatra csatlakozás, illetve fogyasztásbővítés műszaki és pénzügyi feltételeit.

Az "Ajánlat"-ot a felhasználó a hálózati csatlakozási szerződés aláírásával és az NKM Földgázhálózati Kft. részére történő visszajuttatásával fogadja el.
A felhasználói igény kielégítésének módjait és részletes szabályait a társaságunk Üzletszabályzata (letölthető a Dokumentumtárból) tartalmazza.

Felhívjuk a Tisztelt Gázigénylők figyelmét, hogy új felhasználási helyre vonatkozó csatlakozási igénybejelentés elbírálásának feltétele az igénybejelentés mellékleteként benyújtandó 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap. A honlapunkon történő igénybejelentés esetén a tulajdoni lap szkennelt példányát kérjük a foldgazelosztas@nkmgazhalozat.hu e-mail címre is eljuttatni, az üzenet tárgyában megjelölve az ingatlan helyrajzi számát.

Amennyiben meglévő felhasználási hely vásárolt kapacitás bővítése iránti igényt nyújtanak be, akkor a felhasználási helyen nyilvántartott felhasználó és az ingatlan tulajdonos közötti szerződés alapján a felhasználó igénybejelentése is elbírálásra kerül. Ez esetben a honlapunkon történő igénybejelentéshez tartozó tulajdoni lapot vagy szerződést kérjük a foldgazelosztas@nkmgazhalozat.hu e-mail címre is eljuttatni, az üzenet tárgyában megjelölve az ingatlan helyrajzi számát.


A gázigény bejelentéssel kapcsolatos kérdéseivel az alábbi elérhetőségeken állunk szíves rendelkezésére:

Ügyfélszolgálat
1081 Budapest, Fiumei út 9-11.
Telefon: 06 1 474-9999, 06 20 474-9999, 06 30 474-9999, 06 70 474-9999
E-mail: foldgazelosztas@nkmgazhalozat.hu Hálózatcsatlakozűsi szakterület
Ügyfélfogadás az ügyfélszolgálaton: H, K, Cs, P 8.00-14.00, Szerda: 8.00-20.00